VFL: Virtual Football League

VFL: Virtual Football League

Naar aanleiding van Rens zijn post op Digitaalgras een klein half jaar geleden hebben Frans, Sander en Vincent zich destijds aangemeld op www.the-vfl.com. Een Engelstalig forum waar Pro Clubs in competitieverband wordt gespeeld. In de zoektocht naar een leuke club, werd Vincent gecontacteerd door de Nederlandse manager van VFL Tenerife: Boom. Hij was net daarvoor aangesteld en had nog geen teamleden. Wij zijn gelijk op zijn voorstel ingegaan, aangezien we zo de kans kregen ons eigen Nederlandse team te creëren. In het eerste seizoen speelden er nog een paar buitenstaanders mee, maar ook toen bestond onze selectie al voor zo’n  80% uit DG’ers en dat is sindsdien enkel toegenomen.

Helaas grepen we dat seizoen net naast promotie naar La Liga, nadat we in de play-offs werden uitgeschakeld. In ons tweede seizoen daarentegen wisten we wel directe promotie af te dwingen. Daarnaast kwamen we vrij ver in de beker, waardoor we ons kwalificeerden voor de Europa League op www.the-vfl.com. In het afgelopen seizoen hadden we moeite met het hogere niveau en waren we vaak in de minderheid qua aantal spelers. Desondanks zijn we op een 8e plaats geëindigd in de competitie, hebben we de groepsfase van de Europa League overleefd en haalden we de finale van de Copa del Rey. Doordat we de finale verloren van de kampioen hebben we ons toch gekwalificeerd voor de Champions League op www.the-vfl.com!

Aangezien Boom het druk heeft met zijn opleiding heeft hij besloten te stoppen als manager en het team te verlaten. De afgelopen seizoenen was Vincent de co-manager en logischerwijs schuift hij dus door naar manager en wordt Frans de co-manager van VFL Tenerife. Het nieuwe seizoen start 21 oktober en hiervoor zijn wij nog op zoek naar versterkingen. De competitie (en Champions League) wordt gespeeld op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond & de beker op woensdagavond. Vanzelfsprekend is het geen probleem als je slechts een deel van de wedstrijden aanwezig kan zijn. Echter willen we volgend seizoen wel weer om de prijzen mee gaan doen en het niveau op de site ligt vrij hoog. Er wordt dus van je verwacht dat je de game behoorlijk onder de knie hebt, je pro een hoge rating heeft, je regelmatig aanwezig bent en je als teamspeler gedraagt.

Lijkt het je leuk om bij ons Nederlandse team op www.the-vfl.com aan te sluiten? Stuur Vincent dan even een PM’tje!

Categorieën: Overige